fbpx

[ONLINE] Excel напреден курс

Пополни ги информациите и нашиот тим ќе те контактира за следните чекори

Почеток:

8-ми, 10-ти, 13, 15, 17, 20, 22 и 24-ти јули

Времетраење:

8 дена од 18.00 до 20.00

Цена

5 200 денари

Контакт:

078 699 499

Научете како да напишете моќни и динамични формули на Excel од нула. Автоматизирајте ги процесите и, насочете се кон целосно револуционизирање на вашиот работен тек со Excel. Однесете ги вашите вештини за Excel на следното ниво со нашиот напреден Excel курс.

Што ви е потребно за да започнете со овој курс: 

  • Microsoft Excel 2007 – 2019
  • Основно познавање на Excel (доколку сеуште немаш стекнато основно познавање погледни го нашиот курс за основи во Excel)

Овој курс ќе ви овозможи длабоко разбирање на напредните формули на Excel и функциите кои го трансформираат Excel од основна програма за табели во динамична и моќна алатка за аналитика. Напредните вештини за Excel се многу важни во бизнисот, а користа од нив може да ви служи и за секојдневни потреби. Кога ефикасно се применува, тоа е моќна алатка, овозможувајќи ви да манипулирате со огромни количини на податоци, да автоматизирате задачи и да презентирате сложени информации. Без разлика за каков бизнис станува збор вашите напредни вештини за Excel ќе ви бидат од корист.

Која е разликата помеѓу Advanced Excel и просечен Excel корисник?

Напредениот корисник на Microsoft Excel е свесен за достапните алатки и карактеристики и може да ги примени вистинските за вистинската задача, секогаш знае да пронајдете оптимално и брзо решение со цел да заштеди на време

Зошто да учите напреден Excel? 

Ако сакате да организирате, анализирате и визуализирате податоци, Excel е најосновната алатка што мора да ја знаете.

Без разлика дали сте инженер, data scientist, агент за продажба, аналитичар, истражувач или овластен сметководител – на сите им треба Excel.

Excel го користи речиси секој бизнис во светот и да се биде добар во тоа ќе ви донесе многу подобрувања во бизнисот и кариерата.

За кој е наменет овој курс:

  • Корисниците на Excel кои имаат основни вештини, но сакаат да се стекнат со напредни вештини
  • Секој кој се надева дека ќе го прошири својот сет на вештини за аналитика, за да работи поефикасно со податоци
  • Секој кој сака да научи како да ги автоматизира процесите за работа 
  • Секој кои е отворен за да да ги издигне своите вештини на повисоко ниво
  • За компании од секоја големина

Запознај го инструкторот: Дарко Николовски

Дарко Николовски е Дипломиран машински инженер со повеќегодишно искуство во работењето. На овој курс ќе се обиде да ги сподели целото свое знаење за Excel со вас.

Welding Engineer

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

  • Добиваш сертификат за успешно завршување на курсот.
  • Курсот ќе се одржи онлајн, секој пријавен ќе биде контактиран со повеќе информации.
  • Секој пријавен ќе добие упатство за онлајн курсот.
1
Excel interface
2
Користење template и едитирање
3
Појаснување на различните видови на сортирање
4
Conditional formatting
5
Subtotal и групи
6
Визуелно претставување на податоци во вид на графикони и дијаграми
7
Креирање на Pivot табели и Pivot графикони
8
Распоредување на податоци по колони(text to column)
9
Data Validation
10
Linking Data
11
IF functions
12
Nesting functions
13
Формули
14
VLOOKUP
15
HLOOKUP
16
Консолидација на податоци

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review
Add to Wishlist
Времетраење: 8 дена
Предавања: 16
Ниво: Напредно