fbpx

Front-End Developer | Course Organiser

За Танкица Гонева

Танкица Гонева е дипломиран инженер по информатика, која со голема желба и интерес ги изучува и практикува Front-End технологиите за развивање на веб страни. Во SourceMX Academy Танкица главно работи како Front-End девелопер и организатор на курсевите.

Дипломиран инженер по информатика, кој се има насочено кон Front-End технологиите и се труди секојдневно да се надоградува во оваа област. На курсевите на који таа предава со огромно задоволство го споделува своето знаење и се труди да ги направи часевите интересни и интерактивни за учесниците. Претходното работно искуство како волонтер во локална младинска невладина организација и помогна да стекне организациски вештини кои и помагаат во воспоставување и координација на курсевите во SourceMX Academy.

Професионални вештини

  • HTML & CSS
  • Java
  • Illustrator
  • Photoshop
  • JavaScript/jQuery

 

Лични вештини

  • Креативност
  • Брзо учење
  • Организатор

Тел:

+389 78 325 206

Email:

gonevatankica@gmail.com

Блог постови напишани од Танкица

AutoCAD: Што е и зошто се користи?

Секој што е во светот на архитектурата или инженерството знае за AutoCAD. Тој е еден од најпрепознатливите софтвери за дигитален ...
Прочитај повеќе

7 newsletters кои ги сакаш во твојот инбокс во 2020

Доколку имате и-меил, веројатно веќе сте добиле еден или повеќе newsletters. По дефиниција, newsletter или електронски билте може да речеме ...
Прочитај повеќе

Водич како да започнете со онлајн предавање

Животот за време на оваа глобална пандемија COVID-19 е стресен. Сите сме во самоизолација и се чувствувавме исплашени за тоа ...
Прочитај повеќе

Дигитални трендови за 2020 година

Многу од нештата кои пред десетина години мислевме дека нема да се случат денеска се случија, а некои од нив ...
Прочитај повеќе

SourceMX Academy & GitHub Campus

За потребите на бесплатната академија за програмирање со цел подобра организација на домашните и самите кодови на учениците, SourceMX Academy ...
Прочитај повеќе

Реалното секојдневие на еден програмер

Многу често во секојдневието слушаме коментари од типот програмирањето е тешко или животот на програмерот е доста тежок. Во овој ...
Прочитај повеќе

Како си поминавме на бесплатниот MeetUp: JavaScript Frameworks and Libraries

Во неделата на 16-ти Јуни во просториите на SourceMX Academy се одржа бесплатен настан на тема JavaScript Frameworks and Libraries ...
Прочитај повеќе

Интервју со нашиот инструктор за Freelancing – Кристијан Арапов

Тимот на SourceMX Academy направи кратко интервју со инструкторот на курсот “Како да станете Freelancer” Кристијан Арапов. 1. Најпрво да се ...
Прочитај повеќе

5 најчести грешки што секој нов фриленсер ги прави

Freelancing, како и секоја друга работа, има свои предности и слабости. Доколку сте личност која сака да учи од туѓите ...
Прочитај повеќе

Еволуција на веб страниците

Дали некогаш сте се запрашале кои се најстарите веб-страници кои постојат на интернет?  Ајде да патуваме заедно низ времето. Interrupt Tech ...
Прочитај повеќе