Front-End Developer | Course Organiser

За Танкица Спасев

Танкица Спасев е дипломиран инженер по информатика, која со голема желба и интерес ги изучува и практикува Front-End технологиите за развивање на веб страни. Во SourceMX Academy Танкица главно работи како Front-End девелопер и организатор на курсевите.

Дипломиран инженер по информатика, кој се има насочено кон Front-End технологиите и се труди секојдневно да се надоградува во оваа област. На курсевите на који таа предава со огромно задоволство го споделува своето знаење и се труди да ги направи часевите интересни и интерактивни за учесниците. Претходното работно искуство како волонтер во локална младинска невладина организација и помогна да стекне организациски вештини кои и помагаат во воспоставување и координација на курсевите во SourceMX Academy.

Професионални вештини

  • HTML & CSS
  • Java
  • Illustrator
  • Photoshop
  • JavaScript/jQuery

 

Лични вештини

  • Креативност
  • Брзо учење
  • Организатор

Тел:

+389 78 325 206

Блог постови напишани од Танкица

4 Начини да Заработувате како Content Creator

Во 2019-та година, креатор на содржина стана професија која е прилично профитабилна доколку се работи правилно. Во претходниот блог пост ...
Прочитај повеќе

Netlify: Најбрзиот начин за градење и хостирање на веб-апликации

Можеби е време да кажеме дека полека преминуваме на еден сосема нов веб. Што во суштина значи тоа? Тоа значи ...
Прочитај повеќе

Најновата функција на GitHub Profile README е навистина кул – еве како да креирате своја

Пред само неколку дена GitHub објави нова кул функција: Profile README. Оваа нова опција им овозможува на корисниците да креираат ...
Прочитај повеќе

6 Возбудливи Instagram Новости Кои Доаѓаат во 2020

Инстаграм е една од најбрзо растечките социјални мрежи која секогаш е прва во претставувањето на нови функции за корисниците. Платформата ...
Прочитај повеќе

AutoCAD: Што е и зошто се користи?

Секој што е во светот на архитектурата или инженерството знае за AutoCAD. Тој е еден од најпрепознатливите софтвери за дигитален ...
Прочитај повеќе

7 newsletters кои ги сакаш во твојот инбокс во 2020

Доколку имате и-меил, веројатно веќе сте добиле еден или повеќе newsletters. По дефиниција, newsletter или електронски билте може да речеме ...
Прочитај повеќе

Водич како да започнете со онлајн предавање

Животот за време на оваа глобална пандемија COVID-19 е стресен. Сите сме во самоизолација и се чувствувавме исплашени за тоа ...
Прочитај повеќе

Дигитални трендови за 2020 година

Многу од нештата кои пред десетина години мислевме дека нема да се случат денеска се случија, а некои од нив ...
Прочитај повеќе

SourceMX Academy & GitHub Campus

За потребите на бесплатната академија за програмирање со цел подобра организација на домашните и самите кодови на учениците, SourceMX Academy ...
Прочитај повеќе

Реалното секојдневие на еден програмер

Многу често во секојдневието слушаме коментари од типот програмирањето е тешко или животот на програмерот е доста тежок. Во овој ...
Прочитај повеќе