Курс за Video Editing & Motion Graphics со Premiere Pro и After Effects

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.

Зошто Video Editing & Motion Graphics

Корпорацијата Adobe е светски лидер во областа на видео-продукцијата, бидејќи нивните софтвери масовно се користат од луѓето кои се занимаваат со оваа професија. Premiere Pro и After Effects се софтверски програми на Adobe кои се употребуваат за обработување на видеа и додавање визуелни ефекти.
 
Видео обработката претставува еден од најважните елементи во продукцијата на филмови, телевизиски емисии, маркетинг кампањи и корпоративни видеа, и Premiere Pro е софтвер кој во денешно време е еден од најкористените за таа намена.
 
After Effects се користи за изработка на специјални ефекти кои денес се неизоставен дел од телевизиската и филмската индустрија. Со помош на After Effects се изработуваат анимирани филмови и инсерти, ТВ реклами, музички спотови, филмски сцени и најразлични видеа од секаков тип.

Опис на курсот:

Овој курс ги покрива основните правила и принципи на видео-обработката, како и додавањето визуелни ефекти и анимации. Тука ќе научите да ги користите алатките на софтверските програми Adobe Premiere Pro и Adobe Аfter Effects, со кои ќе можете да ги обработувате Вашите видеа и да им додавате најразлични ефекти и анимации.
 
Инструкторот Владимир Андреевски има повеќе од 10 години искуство како визуелен артист и работење во областа на дигиталниот маркетинг. Тој несебично ќе го подели своето големо знаење со учесниците на курсот и преку практични примери ќе им овозможи да научат да прават професионални и висококвалитетни видеа.
 
Курсот е со основно ниво и може да се пријават апсолутни почетници кои немаат претходно познавање од оваа област, но и луѓе кои веќе на некаков начин се навлезени во светот на видео-продукцијата и сакаат да го надополнат своето знаење.

Што ќе научите?

да ги користите софтверите Premiere Pro & Adobe After Effects и нивните алатки

да изработувате најразлични визуелни ефекти врз видео материјали

да правите корекција на слики и комплексни композиции

да изведете сè што може да биде претставено како Motion Graphic

За кого е наменет овој курс?

апсолутни почетници без претходно познавање што сакаат да се стекнат со вештини за видео-обработка и визуелни ефекти;

сите кои се занимаваат со видео-продукција и би сакале да го надоградат своето знаење

маркетинг менаџери кои сакаат да ја превземат продукцијата на содржини за своите рекламни кампањи

секој кој сака да изгради кариера во TВ и филмската индустрија

Важни информации за курсот

Цена

16.800 ден

13.440 ден

(Можност за плаќање на рати)

Времетраење

21 ден

Почеток

5-ти април

Распоред

Premiere Pro 

Понеделник, среда, петок

After Effects

Понеделник и четврток

Курс за Видео Обработка во Premiere Pro + Курс за Визуелни Ефекти во After Effects

Овој курс е составен од два дела (курсеви) кои може да се посетуваат и одделно. Поединечната цена за Premiere Pro изнесува 5.900 денари, а за After Effects изнесува 10.900 денари, односно вкупно 16.800 денари.

Но, за учесниците кои ќе се пријават на двата курсеви одеднаш, добиваат 20% попуст и цената изнесува 13.440 денари со можност за плаќање на 3 рати.

9 СЛОБОДНИ МЕСТА!

Денови
Часеви
Минути
Секунди
Курост започна
"На курсот за Premiere Pro научив многу и тоа ќе ми биде од голема важност професионално, но и на личен план. Инструкторот Владимир е експерт во тоа што го работи, а неговото знаење знае одлично да го пренесе на студентите. Секогаш ги поддржувам луѓето кои инвестираат во себе и сакаат да научат нешто ново, бидејќи само на тој начин можеме да стигнеме до целта."
Филип Пецовски
Учесник на курсот за
Видео Обработка во Premiere Pro

ЗАПОЗАЈ ГО ИНСТРУКТОРОТ

Со повеќе од 10 години искуство во дигиталниот маркетинг како тим лидер, визуелен артист (графички дизајн, движечка графика, UI/UX дизајн, видео едитор, VFX, SFX, 2D и 3D) и огромна пасија кон споделување на стекнатите вештини и знаења, Владимир Андреевски несебично ќе сподели сè со вас на курсот за Видео Обработка во Premiere Pro. Проектите на кои Владимир е особено горд се за познати наши и светски компании, како што се Ford, Opel, Тутунска Банка, Grow Landscapes, Brainy Crafts, Raiffeisen bank, Marriott Hotels, Skechers, Forza и Nespresso. Други карактеристики со кои нашиот инструктор за видео обработка со Premiere Pro се одликува се одлично разбирање со учесниците, високо ниво на организираност, професионалност и способност да го прилагоди секој час според реалните потреби на учесниците.

u

Владимир Андреевски

Graphics Designer,UI/UX, Motion Graphics, Video Editor, VFX, 2D and 3D artist

ПРОГРАМА

Introduction to Premiere Pro
Introduction to After Effects
Basic
Editing
Principles of
animation
Audio
Editing
Primary and
secondary animation
Video editing
footage
Text, Shapes, Parenting
Keyframes, Keying
Color
Grading
Color
Matching
Syncing video
& audio
Transitions
VFX for motion

Што ти е потребно

Кликнете на едно од копчињата за да ги видите минималните и оптималните барања за Вашиот уред.