fbpx

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.

Видео Обработка со Premiere Pro

Video Editing, или видео обработка, е еден од најважните елементи во снимањето филмови и телевизиска продукција. Креирање на видео проект од кој било вид и за која било намена е долг процес со многу важни фази, а еден од најважните чекори во креирањето на последниот пресек на вашиот проект е токму видео обработката.

Процесот на видео обработка ви овозможува да ги разгледате сите снимки направени за време на едно снимање. Тука имате можност да забавите и внимателно да ја разгледате целата содржина со која треба да работите, за да можете да формулирате начин како да го склопите сето тоа заедно и да дојдете до краен производ. Исто така, во текот на уредувањето се носат важни одлуки за бои, фонтови и други елементи, како и додавање визуелни ефекти, транзиции и многу повеќе.

Видео обработката служи и за зачувување на континуитетот во текот на снимањето, како и за зајакнување на интегритетот на приказната.

Основното познавање на видео обработка ве подготвува со вештини потребни за производство на квалитетни видеа, филмови, слајд шоуа, да уредувате вести, видео монтажи, како и да додавате видео ефекти.

ШТО ТИ Е ПОТРЕБНО

Кликнете на едно од копчињата за да ги видите минималните и оптималните барања за Вашиот уред.

Важни информации за курсот

МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА 2 РАТИ
5900 ден
 • 9 дена
 • 25-ти јануари
 • Понеделник, среда и петок

⏱ УШТЕ 3 СЛОБОДНИ МЕСТА!

Денови
Часеви
Минути
Секунди
Курост започна

ПРОГРАМА

 • Introduction to Premiere Pro 
 • Getting started with Premiere Pro 
 • Difference between After Effects & Premiere Pro 
 • Getting your project setup 
 • How to add/import video 
 • Basic Editing 
 • Color Grading vs Color Correcting Video 
 • Adding transitions  
 • Audio editing (Basic) 
 • Text 
 • Lower Third 
 • Export 
 • Organizing video editing footage 
 • Finding music 
 • Workspace 
 • Rough Cuts Using Source Monitor 
 • Source Patching & Track Targeting 
 • Bins & Thumbnails 
 • Audio transition & Editing audio 
 • Introduction to Color Grading ( LUT & Looks ) 
 • Adjustment Layer 
 • Black & White video 
 • Using effects – Grain 
 • Vignette 
 • Creating your own default preset 
 • Using scale & position 
 • Using scale & position 
 • Audio Editing 
 • Using Keyframes 
 • Removing background noise 
 • Remove echo reverb 
 • Syncing video & audio 
 • Difference between Vibrance vs Saturation 
 • Essential Graphics – Lower Third 
 • How to apply easing to keyframes 
 • Animating Text 
 • Video properties size dimensions 
 • What is frame rate fps frames per second 
 • What is HD vs 4k in 
 • Exporting HD 
 • File types & codecs 
 • Difference between Media Encoder VS Premiere Pro 
 • Aspect ratios 
 • Text boxes 
 • Animating text (Instagram & FB) 
 • Creating an Instagram story 
 • Editing voice over & music 
 • Animating moving video 
 • Motion Graphics
 • Exporting video for social media 
 • Pre & Post Production 
 • Editing the audio interview 
 • Speeding up or slowing down footage 
 • Cutting the video to match your music 
 • B-roll 
 • Cinematic Bars Letterbox cinema effect 
 • Record screen capture 
 • Combining live video with screen recordings 
 • How to add a voice over to your screen capture 
 • Pause Video Freeze Frame & Export Frame 
 • Remove green screen from video 
 • How to make images into a video 
 • Change & apply default transition to lots of footage at once 
 • What is Next after Premiere Pro 

ЗАПОЗНАЈ ГО ИНСТРУКТОРОТ

Со повеќе од 10 години искуство во дигиталниот маркетинг како тим лидер, визуелен артист (графички дизајн, движечка графика, UI/UX дизајн, видео едитор, VFX, SFX, 2D и 3D) и огромна пасија кон споделување на стекнатите вештини и знаења, Владимир Андреевски несебично ќе сподели сè со вас на курсот за Видео Обработка во Premiere Pro. Проектите на кои Владимир е особено горд се за познати наши и светски компании, како што се Ford, Opel, Тутунска Банка, Grow Landscapes, Brainy Crafts, Raiffeisen bank, Marriott Hotels, Skechers, Forza и Nespresso. Други карактеристики со кои нашиот инструктор за видео обработка со Premiere Pro се одликува се одлично разбирање со учесниците, високо ниво на организираност, професионалност и способност да го прилагоди секој час според реалните потреби на учесниците.
Владимир Андреевски
Graphics Designer,UI/UX, Motion Graphics, Video Editor, VFX, 2D and 3D artist

Windows CUDA​

 • NVIDIA Quadro RTX 8000
 • NVIDIA Quadro RTX 6000
 • NVIDIA Quadro RTX 5000
 • NVIDIA Quadro RTX 4000
 • NVIDIA Quadro GV100
 • NVIDIA Quadro GP100
 • NVIDIA Quadro P6000
 • NVIDIA Quadro P5200
 • NVIDIA Quadro P5000
 • NVIDIA Quadro P4000
 • NVIDIA Quadro P2000
 • NVIDIA Quadro P2200
 • NVIDIA Quadro P1000
 • NVIDIA Quadro M6000
 • NVIDIA Quadro M5000
 • NVIDIA Quadro M4000
 • NVIDIA Quadro M2000
 • NVIDIA Quadro K6000
 • NVIDIA Quadro K5200
 • NVIDIA Quadro K5000
 • NVIDIA Quadro K2000
 • NVIDIA Quadro K1200
 • NVIDIA TITAN RTX
 • NVIDIA TITAN V
 • NVIDIA TITAN XP
 • NVIDIA TITAN X (Pascal)
 • NVIDIA TITAN Z
 • NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti
 • NVIDIA GeForce RTX 2080
 • NVIDIA GeForce RTX 2070
 • NVIDIA GeForce RTX 2060
 • NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
 • NVIDIA GeForce GTX 1660
 • NVIDIA GeForce GTX 1650
 • NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti
 • NVIDIA GeForce GTX 1080
 • NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti
 • NVIDIA GeForce GTX 1070
 • NVIDIA GeForce GTX 1060
 • NVIDIA GeForce GTX 980 Ti
 • NVIDIA GeForce GTX 980
 • NVIDIA GeForce GTX 970

Windows OpenCL

 • AMD Radeon Pro W5500
 • AMD Radeon Pro W5700
 • AMD Radeon Pro W3200
 • AMD Radeon Pro SSG
 • AMD Radeon Pro WX 3100
 • AMD Radeon Pro WX 4100
 • AMD Radeon Pro WX 5100
 • AMD Radeon Pro WX 7100
 • AMD Radeon Pro WX 8200
 • AMD Radeon Pro WX 9100
 • AMD Radeon Pro W4100
 • AMD FirePro W5100
 • AMD FirePro W7100
 • AMD FirePro W8100
 • AMD FirePro W9100
 • AMD FirePro W7000
 • AMD FirePro W8000
 • AMD FirePro W9000
 • AMD Radeon Pro WX 4130
 • AMD Radeon Pro WX 4150
 • AMD Radeon Pro WX 4170
 • AMD FirePro W6150M
 • AMD FirePro W7170M

Mac Metal

 • AMD FirePro D300
 • AMD FirePro D500
 • AMD FirePro D700
 • AMD Radeon R9 M290X
 • AMD Radeon R9 M380
 • AMD Radeon R9 M390
 • AMD Radeon R9 M395X
 • AMD Radeon Pro 560
 • AMD Radeon Pro 570
 • AMD Radeon Pro 575
 • AMD Radeon Pro 580
 • AMD Radeon Pro M395X
 • AMD Radeon Pro Vega 56
 • AMD Radeon Pro Vega 64
 • Intel® HD Graphics 6000
 • Intel® Iris™ Graphics 6100
 • Intel® Iris™ Pro Graphics 6200
 • AMD Radeon Pro Vega 20
 • AMD Radeon Pro Vega 48

Integrated Graphics Chipsets

 • Intel® HD Graphics 5000
 • Intel® HD Graphics 6000
 • Intel® Iris Graphics 6100
 • Intel® Iris Pro Graphics 6300
 • Intel® Iris Pro Graphics P6300
 • Intel® Iris Graphics 540/550
 • Intel® Iris Pro Graphics 580
 • Intel® Iris Pro Graphics P580
 • Intel® Iris™ Plus Graphics 640/650