Бесплатен-настан-Потенцијалот-на-е-трговијата-за-бизнисите

БЕСПЛАТЕН НАСТАН: ПОТЕНЦИЈАЛОТ НА Е-ТРГОВИЈАТА ЗА БИЗНИСИТЕ

Свеста за е-трговијата се менува и секојдневно расте, а оваа година постигна рекорден успех на остварени трансакции токму поради “итноста” која ја наложи новонастаната ситуација за прилагодување на поголем број на граѓани кон онлајн купување.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
48804

БЕСПЛАТЕН НАСТАН ЗА ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА ВАШИОТ БИЗНИС

Сега повеќе од било кога, дигиталната трансформација ќе одлучи за опстанокот или затварањето на вашиот бизнис. COVID-19 постави предизвик за сите бизниси кои треба да ја донесат одлуката дали ќе ги затворат вратите или пак ќе продолжат во насока на дигитална иновација и ќе опстанат.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
бесплатно-онлајн-предавање-1

Бесплатно онлајн предавање за фриленс

Во оваа бесплатно онлајн предавање ќе се запознаеш со некои платформи за работа од дома и како да ги користиш истите. Начин како да најдеш работа, кратенки и битни факти како да зборуваш со клиенти, склучување договори и постигнување цели навреме.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
design meetup

MeetUp: Графички дизајн како кариера низ искуствата на Ване и Сашко

2020 е идеална година за започнување кариера како графички дизајнер поради зголемената побарувачка, а од друга страна пак конкуренцијата е поголема од било кога и цените за графички дизајн се во постојан пад. Ване и Сашко ќе споделат up-to-date тајни, трикови, искуства и добри/лоши практики во врска со нивните кариери како графички дизајнери со сите љубители на добар дизајн.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
meet-up-freelancer (1)

Фриленсинг во 2020: Како да го освоиш првиот клиент?

Игра, борба, освојување, опстанување, и пак игра, пак борба, пак освојување и пак опстанување. Дали „фриленсерството“ е навистина толку напорно како што насловот на овој настан можеби сугерира? Не баш, доколку го знаеш вистинскиот пристап и начин, и го имаш победничкиот mindset… барем така вели Кристијан Арапов, нашиот фриленс инструктор.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
party-final-2

After Work Rooftop Networking Party

SourceMX Academy организира “rooftop networking” забава на која се поканети сите оние кои сакаат да започнат ИТ кариера, исто како и оние кои се веќе во таа кариера. Забавата, се разбира, е од неформален карактер и главната цел е да ви дозволиме да нè запознаете од близу, да нè прашате што сакате, а и да разменете мислења, искуства и практики со други лица со иста или слична професија.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
meetup-javascript-frameworks-and-libraries

MeetUp: JavaScript Frameworks and Libraries

JavaScript e најбрзо-растечкиот јазик во светот на програмирањето и покрај сите критики со кои се соочуваше во минатото. Според некои статистики за 2018, JavaScript е еден од топ три јазици кои се бараат во CV-то на еден потенцијален програмер.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
meetup-karierno-nasocuvanje-kako-do-rabota-na-internet

MeetUp: Кариерно насочување - Како до работа на интернет

Благодарение на се поголемиот пазар за работа на интернет, можностите за сите професионалци кои сакат да работат на интернет се зголемуваат од ден за ден. Но, од каде да се започне? На што треба да се внимава и како да аплицирате?
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ