Курс за PR (Односи со јавност и комуникација)

Усоврши ги твоите комуникациски вештини.

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.

Зошто PR?

Односите со јавноста e научна и практична дисциплина која го создава и одржува угледот на компанијата со цел да стекне разбирање и поддршка, како и да влијае на мислењето и однесувањето на јавноста. Toa e динамична дисциплина, која е совршена за личности кои имаат желба секој ден да им биде различен и полн со предизвици. Стратегијата за односи со јавноста го опишува начинот на кој ќе се постигнат претходно поставените цели за воспоставување и одржување на взаемно корисни односи меѓу организацијата и нејзината целна јавност.

PR менаџерите се присутни на конференции и други најразлични настани, и на тој начин се обидуваат да комуницираат со клучни луѓе од одреден деловен свет и за да бидат подготвени за сите предизвици, треба да поседуваат современи вештини.

Нашиот курс за PR има за цел на учесниците да им помогне да се стекнат со вештини за односи со јавност неопходни за дефинирање, имплементација и евалуација на стратегии и тактики кои ќе помогнат во градењето на идентитетот, имиџот и репутацијата на една организација. Анализата и работа на реални примери ќе придонесе кон приближување на PR-от до учесниците и како тие да постапат доколку се најдат во слична ситуација.

По завршување на овој курс ќе имате знаење и вештини за односи со јавноста, ќе го совладате деловниот протокол и комуникација, односно ќе бидете обучени да работите како модерен PR менаџер.

За кого е наменет овој курс:

ГЛАВНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА КУРСОТ

 • Кога започнува: 07.03 (понеделник)
 • Која е цената: 8.900 денари
 • Кој е распоредот: 7 недели во понеделник и среда (вкупно 14 предавања) 
 • Во колку часот започнува и колку трае:  од 18:00 до 19:30 часот

шТО ЌЕ НАУЧИШ

КАДЕ МОЖЕ ДА ГИ ИСКОРИСТИТЕ ВАШИТЕ ВЕШТИНИ ОД КУРСОТ?

Запознај го инструкторот: Ѓоргина Џина Шеровска

Ѓорѓина Џина Шеровска е докторант во областа на маркетинг менаџментот и нејзината академска насока е стратешки комуникации, односи со јавност и дигитални медиуми.

Професионално работи во областа на внатрешна ревизија, односно кредитна контрола, но делува и како консултант во областа на маркетингот. Нејзиниот експертски и бизнис фокус е ориентиран кон маркетинг комуникациите, попрецизно кон односи со јавноста, бренд менаџмент и интегрирани маркетинг комуникации со посебен осврт кон финансиите како клучна дисциплина која се обединува со маркетингот.

ПроГРАМА

 • Што претставува ПР и неговиот развој 
 • Типови на комуникации 
 • Комуникациска стратегија и градење на истата 
 • Истражување на јавното мислење 
 • Разликата помеѓу корпоративни и маркетинг комуникации 
 • Пронаоѓање на успешна PR приказна и дискусија за истата)
 • Социјалните мрежи и односите со јавноста 
 • Односи со медиум
 • (вежба: пишување на соопштение кон јавност) 
 • Општествена одговорност – CSR 
 • Дискусија на случај 
 • Кризни комуникации (online & offline) 
 • Комуникација после криза 
 • Комуникации во време на Covid 19
 • Изработка на PR стратегија кон неколку медиуми со различна цел

Цена

8.900 ден.
 •  

Почеток​

07.03 (понеделник)
 • 077 648 049 ​

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

 • Учесниците добиваат сертификат за успешно завршен курс;
 • Предавањата се одвиваат онлајн преку Zoom;
 • Секој учесник ќе биде контактиран за повеќе информации и упатство за следење на курсот;
 • Сите предавања се снимаат и учесниците добиваат видео-снимка од секое предавање

ПРОЦЕС НА ПРИЈАВУВАЊЕ

Чекор 1

ПОДНЕСЕТЕ АПЛИКАЦИЈА

Чекор 2

ЌЕ БИДЕТЕ КОНТАКТИРАНИ

Чекор 3

УПЛАТА ЗА
КУРС

Чекор 4

ЗАПОЧНУВАЊЕ НА КУРСОТ