Курс за програмирање со Python и Django

Научи да програмираш со еден од најбараните програмски јазици

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.

Зошто Python?

Python е програмски јазик кој е лесен за учење и има широк спектар на добро платени работни места во многу области. Во текот на последните неколку години, Python стана еден од најпопуларните програмски јазици. Побарувачката за Python програмери на пазарот на трудот се зголемува и затоа веруваме дека е вештина што може да ви помогне да влезете во некои од највозбудливите и најатрактивни индустрии, како што се наука за податоци, веб апликации, автоматизација и други.
 
Денес Python го користат некои од најголемите интернет домени на светот како што се: Google, Facebook, Reddit, Dropbox, YouTube, Instagram, Pinterest.
 
Неколку причини зошто да започнеш да учиш да програмираш со Python:
 • Со години еден од најпопуларните програмски јазици
 • Лесен и бесплатен за користење
 • Одличен избор и за почетници и за поискусни програмери
 • Присутен во многу индустрии
 • Јазик за општа намена – за работа со голем број апликации, автоматизација на пребарувачите и графички кориснички интерфејс
 • Лесно се надоградува и подобрува
Преку нашиот курс, ќе добиете широко и сèопфатно познавање на програмирање со Python и ќе научите како самостојно да дизајнирате свои апликации. Исто така, ќе стекнете вештини за примена на овој јазик во специфични гранки како машинско учење, data science и слично.

За кого е наменет овој курс:

ГЛАВНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА КУРСОТ

 • кога започнува: 21.03 (понеделник)
 • која е цената: 9500 (можност за уплата на 3 рати)
 • времетраење: 24 предавања по 120 минути
 • распоред: понеделник, среда и петок (8 недели) од 18:00 до 20:00 часот

шТО ЌЕ НАУЧИШ

НА КОИ ПОЗИЦИИ МОЖЕШ ДА РАБОТИШ КАКО PYTHON ПРОГРАМЕР?

Запознај го инструкторот: Ненад Ристов

Python Developer

Ненад Ристов е програмер со повеќе од 5 годишно искуство во програмирањето. Има огромно познавање на Python, како и Веб технологиите(HTML, JavaScript, CSS, JQuery),Java, C++, Pascal, SQL, MySQL, PostgreSQL. За себе вели дека е амбициозен, авантурист, зависник од адреналин и доживотен ученик.

ПроГРАМА

 • Пресметки, форматирање, User Input
 • Lists
 • Тuples
 • Sets
 • Functions/ Exceptions
 • Object-oriented programming
 • Database (Sqlite)
 • Date & time
 • Автоматизирање на Excel работни листови
 • Webscraping
 • Работа со APIs (веб сервиси)
 • Што е веб, историја, како работи
 • Веб страна vs web app
 • Технологии
 • Што е веб сервис / web API
 • Django
 • Архитектура- MVT / MVC
 • Бази на податоци
 • Django Models
 • Querying models
 • Django Admin Panel
 • Admin Actions
 • URLs
 • Views / Controllers
 • Sending Request
 • Sending and returning data
 • HTTP Codes, HTTP requests
 • Serializers
 • Background tasks
 • Работа на реални проекти
 • Вовед во Amazon Web Services
 • Бази во AWS
 • Објавување на Django проект на AWS
 

Цена

9.500 ден.
 • (можност за уплата на 3 рати)

Почеток​

21.03 (понеделник)
 • 077 648 049 ​

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

 • Учесниците добиваат сертификат за успешно завршен курс;
 • Предавањата се одвиваат онлајн преку Zoom;
 • Секој учесник ќе биде контактиран за повеќе информации и упатство за следење на курсот;
 • Сите предавања се снимаат и учесниците добиваат видео-снимка од секое предавање

ПРОЦЕС НА ПРИЈАВУВАЊЕ

Чекор 1

ПОДНЕСЕТЕ АПЛИКАЦИЈА

Чекор 2

ЌЕ БИДЕТЕ КОНТАКТИРАНИ

Чекор 3

УПЛАТА ЗА
КУРС

Чекор 4

ЗАПОЧНУВАЊЕ НА КУРСОТ