Курс за видео обработка со Premiere Pro

 
Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.

Зошто Premiere Pro?

Video Editing, или видео обработка, е еден од најважните елементи во снимањето филмови и телевизиска продукција. Креирање на видео проект од кој било вид и за која било намена е долг процес со многу важни фази, а еден од најважните чекори е токму видео обработката.

Процесот на видео обработка ви овозможува да ги разгледате сите снимки направени за време на едно снимање. Тука имате можност да забавите и внимателно да ја разгледате целата содржина со која треба да работите, за да можете да формулирате начин како да го склопите сето тоа заедно и да дојдете до краен производ. Исто така, во текот на уредувањето се носат важни одлуки за бои, фонтови и други елементи, како и додавање визуелни ефекти, транзиции и многу повеќе.

Основното познавање на видео обработка ве подготвува со вештини потребни за производство на квалитетни видеа, филмови, слајд шоуа, уредување вести, видео монтажи и слично.

Фокусот на овој курс ќе биде ставен на работната средина на софтверот Adobe Premiere Pro и на совладување на неговите опции за видео обработка и монтажа. Програмата го има епитетот на најраспространета кога станува збор за софтвер за уредување видео и е достапна за корисниците на оперативните системи Windows и Mac.

За кого е наменет овој курс:

ГЛАВНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА КУРСОТ

 • Кога започнува: 02.03 (среда)
 • Која е цената: 5900 денари 
 • Колку време трае: 9 предавања по 120 минути
 • Koj е распоредот: понеделник, среда и петок од 19:30 до 21:30 часот

шТО ЌЕ НАУЧИШ

Ќе добиете знаење за користење на алатките и техниките на Adobe Premiere Pro;

Ќе ги научите основните концепти на видео монтажа;

Ќе можете самостојно да обработувате и монтирате видео-материјали;

Запознај го инструкторот: Владимир Андреевски

(Graphics Designer,UI/UX, Motion Graphics, Video Editor, VFX, 2D and 3D artist)

Владимир Андреевски има повеќе од 10 години искуство во дигиталниот маркетинг како тим лидер, визуелен артист (графички дизајн, движечка графика, UI/UX дизајн, видео едитор, VFX, SFX, 2D и 3D) и огромна пасија кон споделување на стекнатите вештини и знаења. Проектите на кои Владимир е особено горд се за познати наши и светски компании, како што се Ford, Opel, Тутунска Банка, Grow Landscapes, Brainy Crafts, Raiffeisen bank, Marriott Hotels, Skechers, Forza и Nespresso.Други карактеристики со кои нашиот инструктор за видео обработка со Premiere Pro се одликува, се одлично разбирање со учесниците, високо ниво на организираност, професионалност и способност да го прилагоди секој час според реалните потреби на групата.

ПроГРАМА

Предавање 1:

 • Introduction to Premiere Pro 
 • Getting started with Premiere Pro
 • Difference between After Effects & Premiere Pro 
 • Getting your project setup 
 • How to add/import video 
 • Basic Editing

Предавање 2:

 • Color Grading vs Color Correcting Video 
 • Adding transitions  
 • Audio editing (Basic) 
 • Text 
 • Lower Third 
 • Export 

Предавање 3:

 • Organizing video editing footage 
 • Finding music 
 • Workspace 
 • Rough Cuts Using Source Monitor 
 • Source Patching & Track Targeting 
 • Bins & Thumbnails 
 • Audio transition & Editing audio 
 • Introduction to Color Grading ( LUT & Looks ) 

 

Предавање 4:

 • Adjustment Layer 
 • Black & White video 
 • Using effects – Grain 
 • Vignette 
 • Creating your own default preset 
 • Using scale & position

Предавање 5:

 • Using scale & position 
 • Audio Editing 
 • Using Keyframes 
 • Removing background noise 
 • Remove echo reverb 
 • Syncing video & audio 
 • Difference between Vibrance vs Saturation 
 • Essential Graphics – Lower Third 
 • How to apply easing to keyframes 
 • Animating Text

Предавање 6:

 

 • Video properties size dimensions 

 • What is frame rate fps frames per second 

 • What is HD vs 4k in 

 • Exporting HD 

 • File types & codecs 

 • Difference between Media Encoder VS Premiere Pro 

Предавање 7:

 • Aspect ratios 
 • Text boxes 
 • Animating text (Instagram & FB) 
 • Creating an Instagram story 
 • Editing voice over & music 
 • Animating moving video 
 • Motion Graphics
 • Exporting video for social media

Предавање 8:

 • Pre & Post Production 
 • Editing the audio interview 
 • Speeding up or slowing down footage 
 • Cutting the video to match your music 
 • B-roll 
 • Cinematic Bars Letterbox cinema effect

Предавање 9:

 • Record screen capture 
 • Combining live video with screen recordings 
 • How to add a voice over to your screen capture 
 • Pause Video Freeze Frame & Export Frame 
 • Remove green screen from video 
 • How to make images into a video 
 • Change & apply default transition to lots of footage at once 
 • What is Next after Premiere Pro 
 •  

Цена

5.900 ден.
 •  

Почеток​

02.03 (среда)
 • 077 648 049 ​
НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:
 
 • Добиваш сертификат за успешно завршување на курсот.
 • Курсот ќе се одржи онлајн, секој пријавен ќе биде контактиран со повеќе информации.
 • Секој пријавен ќе добие упатство за онлајн курсот.
 • Добивате видео од секој час.

ПРОЦЕС НА ПРИЈАВУВАЊЕ

Чекор 1

ПОДНЕСЕТЕ АПЛИКАЦИЈА

Чекор 2

ЌЕ БИДЕТЕ КОНТАКТИРАНИ

Чекор 3

УПЛАТА ЗА
КУРС

Чекор 4

ЗАПОЧНУВАЊЕ НА КУРСОТ