Напреден Курс за Facebook Ads

Зајакнете ги Вашите познавања во Facebook Ads и станете способни да ја менаџирате Вашата Facebook страница и ад акаунт со максимална ефикасност.

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.

ЗОШТО напреден курс за Facebook Ads

Непотребно е да кажеме дека секојдневната потреба од тоа да се биде присутен на онлајн пазарот станува растечки понеопходна, а кое друго место за пласман на реклами ако не Facebook, социјалната мрежа со приближно 2 милијарди активни корисници дневно? Кога станува за маркетинг на социјалните мрежи, Facebook, заедно со Instagram, претставува можеби и најисплатливата опција која носи одлични резултати.

На овој 4-неделен курс, ќе имате можност да ги надополните Вашите познавања во Facebook и Instagram рекламирање преку Ads Manager-от, да научите како се користи Facebook Pixel, како се креираат реклами и публики со негова помош, како се оптимизираат истите во текот на нивното траење, што правите доколку рекламата не оди како што сте посакувале и многу повеќе.

За кого е наменет овој курс:

ГЛАВНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА КУРСОТ

  • Кога започнува: 09.03
  • Која е цената: 5.900 денари
  • Кој е распоредот: 4 недели (2 предавања неделно)
  • Во колку часот започнува и колку трае: Во 18.30 часот, секое предавање трае 120 минути

шТО ЌЕ НАУЧИШ

Комплетно совладување на Business Manager и Ads Manager

Креирање Facebook Pixel, conversion реклами, публики од Pixel-от

Важни метрики за сите кампањи; Чекори што ги преземаме кога рекламата не оди како очекуваното

A/Б тестирање и избирање победничка публика/креатив

Вежби и работа на реален проект

Запознај го инструкторот: Горан Николов

Digital Marketer

Горан Николов е дигитален маркетер кој во неговата кариера има потрошено повеќе од $850,000 на реклами на Facebook и Instagram за најразлични клиенти. Посветеност на успех, брза прилагодливост според секојдневните промени и неопислив ентузијазам за дигиталниот маркетинг се некои од карактеристиките со кои може да го опишеме инструкторот.

ПроГРАМА

Week 1

1. Важни работи во врска со Business Manager

   1.1. Распоредување на улоги и пермисии на корисници

   1.2. Како да добиете/доделете пристап до други корисници

   1.3. Додавање Facebook страница во постоечки Business Manager

2. Важни работи во врска со Ads Manager

   2.1. Метрики во Ads Manager

   2.2. Кустомизирани метрики

Week 2

3. Запознавање со Conversion реклами

   3.1. Што е Facebook Pixel

   3.2. Инсталирање Facebook Pixel

   3.3. Сетирање евенти и custom conversions

4. Користење на Facebook Pixel

   4.1. Креирање публики со Pixel

   4.2. Креирање реклами со Pixel

Week 3

5. А/Б Тестирање

   5.1. Видови тестирања

   5.2. Како да знаете кој е победничкиот креатив

   5.3. Како да знаете која е победничкиот таргет

6. Вежби: Тестирање на креативи, ad copies, наслови и таргети

 

Week 4

7. Анализи на кампањите

   7.1. Што е важно за секој вид кампања

   7.2. Метрики за сите видови кампањи

   7.3. Како се мери резултатот за секоја кампања

8. СОС: Што да направите кога рекламата не оди како очекуваното

   8.1. Најчести прашања во врска со Facebook Ads

      8.1.1. Како да креирам реклами кои ги следаат корисниците на интернет

      8.1.2. Како да правам успешни Facebook реклами

      8.1.3. Што да направам кога ад акаунтот ми е disabled

      8.1.4. Што да направам ако една реклама ми ја одбиваат веќе повеќе пати

      8.1.5. Како да таргетирам специфична група корисници

      8.1.6. Што се тоа реклами од Special категоријата

Цена

6800
5900 ден.
  •  

Почеток​

09.03 среда
  • 077 648 049 ​

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

  • Добиваш сертификат за успешно завршување на курсот.
  • Курсот ќе се одржи онлајн, секој пријавен ќе биде контактиран со повеќе информации.
  • Секој пријавен ќе добие упатство за онлајн курсот.

ПРОЦЕС НА ПРИЈАВУВАЊЕ

Чекор 1

ПОДНЕСЕТЕ АПЛИКАЦИЈА

Чекор 2

ЌЕ БИДЕТЕ КОНТАКТИРАНИ

Чекор 3

УПЛАТА ЗА
КУРС

Чекор 4

ЗАПОЧНУВАЊЕ НА КУРСОТ