Основи на програмирањето со C++

Научете да програмирате со еден од најмоќните програмски јазици C++

50% ПОПУСТ ЗА УПЛАТИ ДО 17.11

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.

ЗОШТО C++

Еден од најпопуларните и најчесто користените програмски јазици е C++ и може да се користи за развој на оперативни системи, пребарувачи, компјутерски игри и слично. Исто така, C++ е пренослив што значи дека може да се користи за развој на апликации кои можат да се прилагодат на повеќе платформи.

C ++ поддржува различни начини на програмирање, како што се процедурални, објектно ориентирани, функционални итн. и затоа се смета дека овој програмски јазик е доста моќен и флексибилен, и наоѓа широка примена во светот на програмирањето.

шТО ЌЕ НАУЧИШ

Основните техники на C++

Суштината на објектно-ориентираното програмирање

Да го напишеш твојот прв код

Да се стекнеш со солидни познавања на развојната околина на овој програмски јазик

Ќе ја владееш синтаксата и семантиката на C++

Ќе имаш можност да изработиш кратки програми

Запознај го инструкторот: Илинка Глигорова

Дипломиран инженер на ЕТФ (КТИА)

Долгогодишен професор и предавач од областа на информатиката, програмирањето и веб дизајнот во повеќе државни и приватни училишта и академии, со разработени практични методи за организација на интерактивна настава и пренесување на знаења . Солиден познавач и предавач за С,  С++ и С#.

ПроГРАМА

 • Вовед во програмирање Запознавање со С++ и работна околина
 • Наредби за излез  и разгледување  готови примери
 • Типови на податоци и операции со нив
 • Променливи и константи
 • Коментари и наредби за влез
 • Контролни структури и наредби за избор (if else)
 • Напредна употреба на контролни наредби за избор
 • Контролни структури и наредби за повторување   for/ while
 • Напредни програмски концепти за контролни структури за повторување
 • Едно димензионални низи

Цена

6000
3000
 • 077 648 049​
ДО 17.11​

Почеток​

22.11 Понеделник
 • 8 предавања​
Јас ги посетував C++ и Python advanced online во SourceMX academy. Ви ги ПРЕПОРАЧУВАМ SourceMX Academy поради: Внимателно креирана и адаптирана програма; Професионални инструктори кои трпеливо ги разјаснија и најситните детали; Совршен баланс помеѓу новите работи и вежбите. Се гледаме на некој нов програмски предизвик во SourceMX Academy.
Душко Тодевски
Учесник на C++
и Python курсевите

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

 • Добиваш сертификат за успешно завршување на курсот.
 • Курсот ќе се одржи онлајн, секој пријавен ќе биде контактиран со повеќе информации.
 • Секој пријавен ќе добие упатство за онлајн курсот.
 • Добивате видео од секој час.

ПРОЦЕС НА ПРИЈАВУВАЊЕ

Чекор 1

ПОДНЕСЕТЕ АПЛИКАЦИЈА

Чекор 2

ЌЕ БИДЕТЕ КОНТАКТИРАНИ

Чекор 3

УПЛАТА ЗА
КУРС

Чекор 4

ЗАПОЧНУВАЊЕ НА КУРСОТ