Програмирање за почетници со html/css

Научете ги најдобрите и најчесто употребувани веб технологии.

УШТЕ 3 СЛОБОДНИ МЕСТА – 30% ПОПУСТ

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.

ЗОШТО HTML/CSS

HTML & CSS се најдобрите и најчесто употребувани веб технологии на кои се базирани 90% од веб страниците во светот. Доколку планираш да започнеш кариера како веб програмер или веб дизајнер, HTML и CSS се првите два јазика што ќе треба да ги усовршиш.

Всушност, HTML е потребен за секој што сака да влезе во веб развојот од кој било агол. Учењето истовремено со CSS ќе ти овозможи да додадеш интересни стилови на твоите веб страни без потреба од напредни вештини и други програмски јазици, како што е JavaScript.

За кого е наменет овој курс:

ГЛАВНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА КУРСОТ

 • Кога започнува: 26-ти мај (среда)
 • Која е цената: 5.200ден   Со уплата до 12-ти мај добивате 15% попуст и цената изнесува 4.420 ден!
 • Кој е распоредот: 7 предавања, два пати неделно, среда и петок
 • Во колку часот започнува и колку трае: Во 18.00 часот, секое предавање трае 120 минути

шТО ЌЕ НАУЧИШ

Основните тагови, параграфи, листи, табели и форми

Основните CSS стилови, селектори и правила

Двата нови стандарди HTML5 & CSS3

Запознај го инструкторот: Теодора Лозановска

Web Developer

Теодора Лозановска е дипломиран инженер по информатички науки и комуникациско инженерство. Поседува знаења од областа на програмирањето, веб дизајн,  дигитален маркетинг, менаџмент, јавно говорење и организирање и планирање на настани.
Личност која е креативна, иновативна и комуникативна.

ПроГРАМА

 1. ДЕН 1

  1. Вовед во интернет
  2. IP адреса
  3. URL (Uniform Resource Location)
  4. HTTP и HTTPS (Hypertext Transfer Protocol + Encryption)
  5. Клиент/ сервер, Пребарувач
  6. Поими HTML и CSS
  7. Запознавање со работната околина
  8. Инструкции за подесување- инсталирање на работната околина

   

  ДЕН 2

  1. Елементи на HTML
  2. Таг, атрибут и вредност
  3. Креирање на првиот HTML документ
  4. Заглавие
  5. Додавање на наслови
  6. Додавање на параграфи
  7. Додавање на слика
  8. Атрибути за слика (гранична линија, алтернативен текст)

   

  ДЕН 3

  1. Вметнување на врски (линкови)
  2. Додавање на видео
  3. Листи (додавање, тип на набројување, позиција и вредност)
  4. Табели (додавање, уредување)
  5. Форми (елементи) HTML
  6. Поле за внесување
  7. Текст поле
  8. Радио тастер

   

   

  ДЕН 4

  1. Кутија за селектирање
  2. Паѓачка листа
  3. Отворена листа
  4. Екрански тастер
  5. Поле за внесување на текст во повеќе редови
  6. Креирање на CSS документ
  7. Елементи на CSS
  8. Синтакса, атрибути и вредности

   

  ДЕН 5

  1. Каскадност
  2. Стилови во линија (In line)
  3. Внатрешни (вградени)
  4. Надворешни (екстерни)
  5. Стандарди на CSS
  6. Поврзување на CSS со HTML документ
  7. Бои во CSS
  8. Дефинирање на боите (RGB вредност и Хексадецимален број)

   

  ДЕН 6

  1. Селектор id
  2. Селектор class
  3. Групирање и одделување
  4. Додавање на боја на позадина
  5. Стилови за дефинирање на визуелни ефекти врз позадина
  6. Додавање на боја на текст
  7. Креирање на borders (граници)
  8. CSS фонтови

   

   

   

  ДЕН 7

  1. CSS врски (линкови)
  2. CSS димензии
  3. Поим за простор внатре и надвор од елементот (margins и  padding)
  4. CSS гранични линии
  5. Листи
  6. Табели
  7. Објавување на страната на интернет
  8. Сумирање и завршување на програмата
  9. Прашања
  10. Поздравување и одјавување

Цена

5600
4000
 • 077 648 049
Попуст

Почеток​

ОКТОМВРИ 21-ВИ
 • 7 предавања​

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

 • Добиваш сертификат за успешно завршување на курсот.
 • Курсот ќе се одржи онлајн, секој пријавен ќе биде контактиран со повеќе информации.
 • Секој пријавен ќе добие упатство за онлајн курсот.
 • Добивате видео од секој час.

ПРОЦЕС НА ПРИЈАВУВАЊЕ

Чекор 1

ПОДНЕСЕТЕ АПЛИКАЦИЈА

Чекор 2

ЌЕ БИДЕТЕ КОНТАКТИРАНИ

Чекор 3

УПЛАТА ЗА
КУРС

Чекор 4

ЗАПОЧНУВАЊЕ НА КУРСОТ