Воведен Курс за Facebook Ads

Научете како правилно да сетирате и управувате со реклами на Facebook и Instagram.

 

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.

ЗОШТО Facebook реклами

Со континуирано пласирање на квалитетни реклами кои ќе застапуваат еден бренд или еден бизнис, освен тоа што може енормно да ја зголеми препознатливоста, туку може значително да ја зголеми и продажбата на услуги или производи на еден бизнис. Без разлика дали таргет публиката на брендот е B2B  или B2C, рекламирањето на Facebook и Instagram може комплетно да трансформира еден бизнис.

Непотребно е да кажеме дека секојдневната потреба од тоа да се биде присутен на онлајн пазарот станува растечки понеопходна, а кое друго место за пласман на реклами ако не Facebook, социјалната мрежа со приближно 2 милијарди активни корисници дневно? Кога станува за маркетинг на социјалните мрежи, Facebook, заедно со Instagram, претставува можеби и најисплатливата опција која носи одлични резултати.

На овој 3-дневен курс, ќе имате можност да се запознаете како Facebook маркетерите креираат, лансираат и оптимизираат реклами за најдобри резултати. Целта на овој курс е да се запознаете со начинот и принципите на како рекламирањето на Facebook и Instagram функционира во секојдневниот живот на еден маркетер.

За кого е наменет овој курс:

ГЛАВНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА КУРСОТ

 • Кога започнува: 21.02 (понеделник)
 • Која е цената: 1.500 денари
 • Кој е распоредот: 3 предавања (понеделник, среда и петок)
 • Во колку часот започнува и колку трае: Во 18.30 часот, секое предавање трае 120 минути

шТО ЌЕ НАУЧИШ

Креирање Business Manager и Ads Manager, запознавање со длабочините на Ads Manager

Видови публики, запознавање и инсталирање на Facebook Pixel, совети за таргетирање (во Македонија)

Најдобри практики за креирање креативи, совети за пишување високо-перформирачки текстови за реклами

Запознај го инструкторот: Горан Николов

Digital Marketer

Горан Николов е дигитален маркетер кој во неговата кариера има потрошено повеќе од $850,000 на реклами на Facebook и Instagram за најразлични клиенти. Посветеност на успех, брза прилагодливост според секојдневните промени и неопислив ентузијазам за дигиталниот маркетинг се некои од карактеристиките со кои може да го опишеме инструкторот.

ПроГРАМА

Day 1: Запознавање со Facebook Ads Manager

 • Зошто Facebook Ads Manager
 • Што е Business Manager
 • Како да креираш нов Ad Account
 • Како да креираш Facebook бизнис страница
 • Додавање платежен метод
 • Запознавање со сите алатки на Ads Manager

Day 2: Подготвување за лансирање на кампања

 • Како да направите креатив бесплатно и без вештини во графички дизајн
 •  Совети за креирање креативи
 • Како да направите квалитетно ad copy без претходно искуство во пишување
 • Совети за пишување ad copies
 • Бесплатни извори за фотографии и видеа
 • Бесплатни онлајн корисни алатки

Day 3: Видови на таргетирање и видови реклами

 • Видови на публики
 • Како да креирате custom audience
 •  Како да направите публика од Facebook/Instagram engagement
 • Совети за таргетирање и ретаргетирање
 • Видови реклами
 • Поставување на reach/brand awareness реклама (+ Pros & Cons)
 • Поставување на реклами од категоријата Consideration
 • Запознавање со реклами од категоријата Conversion

 

Цена

1500 ден.
 •  

Почеток​

21.02 вторник
 • 077 648 049 ​

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

 • Добиваш сертификат за успешно завршување на курсот.
 • Курсот ќе се одржи онлајн, секој пријавен ќе биде контактиран со повеќе информации.
 • Секој пријавен ќе добие упатство за онлајн курсот.

ПРОЦЕС НА ПРИЈАВУВАЊЕ

Чекор 1

ПОДНЕСЕТЕ АПЛИКАЦИЈА

Чекор 2

ЌЕ БИДЕТЕ КОНТАКТИРАНИ

Чекор 3

УПЛАТА ЗА
КУРС

Чекор 4

ЗАПОЧНУВАЊЕ НА КУРСОТ