WordPress Курс: Изгради ја твојата прва веб страна

Овој курс за WordPress опфаќа сè што треба да знаете и започнува од нула. Не е потребно претходно искуство.

НОВ ТЕРМИН – 12.04
СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА – 1500 ДЕН

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.

Зошто WordPress

Ако се прашувате зошто токму WordPress платформата за вашиот сајт, одговорот е лесен:

  • Лесен за прилагодување
  • Plugin и Widget решенија
  • SEO Friendly
  • Лесен за управување
  • Заштитен и безбеден

Веб-страниците на WordPress можат лесно да бидат прилагодени да работат на компјутер, таблет или телефон. Со едноставни техники за оптимизација вашата веб страница на WordPress, може лесно да се најде на Google.

За кого е наменет овој курс

шТО ЌЕ НАУЧИШ

Што е хостинг, што е домеин. Зошто се потребни, која е најдобрата опција, на што да внимавате кога избирате хостинг, како да го менаџирате вашиот хостинг.

Како се инсталира WordPress, објаснување на основното мени, креирање постови и страни, менување линкови, инсталирање темплејти и плагини.

Инсталирање page builder Elementor и започнување со градење на веб страната. Креирање страни за Почетна, Услуги, За Нас и Контакт.

Запознај го инструкторот: Глигор Ризов

Основач на SourceMX Academy & Roccad

Глигор Ризов, основач на SourceMX Academy и повеќе-годишен маркетер. Глигор главно работи како дигитален маркетер но има огромно познавање и искуство со WordPress. Знаејќи ја важноста денес да се биде присутен на интернет тој ќе ви помогне да изградите креативни веб страни за вас или вашиот бизнис.

ПроГРАМА

– Што е WordPress
– Купување хостинг и домен
– Објаснување на cPanel
– Инсталација на WordPress
– Објаснување на сите елементи од менито во WordPress
– Инсталирање на темплејт и плагин
– Креирање на постови и страни (posts & pages)
– Инсталирање Elementor (page builder)
– Работа на почетна страна (додавање и менување елементи)
– Работа на страните Services & About Us

– Работа на страната Contact Us

– Креирање форма и имплементирање

– Поставување информации во Footer

– Комплетирање на веб страната

Цена

3000
1500
  • 077 648 049

Почеток

12.04 Прв час: Вторник
  • 4 предавања

3 СЛОБОДНИ МЕСТА!

Денови
Часеви
Минути
Секунди
Курост започна

ПРОЦЕС НА ПРИЈАВУВАЊЕ

Чекор 1

ПОДНЕСЕТЕ АПЛИКАЦИЈА

Чекор 2

ЌЕ БИДЕТЕ КОНТАКТИРАНИ

Чекор 3

УПЛАТА ЗА
КУРС

Чекор 4

ЗАПОЧНУВАЊЕ НА КУРСОТ